Ogranak HE Đerdap

Почетна>Обавештења>Актуелно>Производња енергије у огранку „ХЕ Ђердап“

Обавештења

01.06.2018.

Производња енергије у огранку „ХЕ Ђердап“

HE_DJERDAP_1_PANORAMA_Small.JPG

Производња енергије у огранку „ХЕ Ђердап
 
За трећину више од плана
 
Производни капацитети oгранка „ХЕ Ђердап“ за првих пет месеци ове године произвели су скоро 4,1 милијарду зелених киловат-сати, што је за 29 одсто више од планираног за овај период године.
Повољни хидролошки услови, спремност турбина да прихвате и прераде водни потенцијал, као и стручност запослених, омогућили су да се доток Дунава и акумулације на Старој планини и Власинској висоравни искористе што више.  
Планирано је да у 2018. години ХЕ „Пирот“ произведе 66 милиона киловат-сати, а са ове електране купцима је већ испоручено 90,7 милиона kWh. Друга дунавска електрана ХЕ „Ђердап 2“ произвела је 728,6 милиона kWh, што је за 12 одсто више од плана, док су четири „Врле“ власинских ХЕ купцима испоручиле 200,8 милиона kWh, или 34 процента више од плана.
− Наилази период када ће Дунав посустати, а у акумулације Завој и Власинско језеро пристизати мање количине воде. По већ утврђеном плану, овај период користиће се за ремонте − рекао је Радмило Николић, директор за производњу енергије у огранку „ХЕ Ђердап“.

Остале вести