Ogranak HE Đerdap

Početna>32 godine proizvodnje električne energije

12.04.2017.

32 godine proizvodnje električne energije

HE_DJERDAP_2_6.JPG

He Đerdap 2
 
32 godine proizvodnje električne energije
 
Druga dunavska elektrana 12. aprila obeležava 32 godine od početka proizvodnje električne energije. Od tog 12. aprila 1985. godine, kada su sa agregata broj 3 potekli prvi kilovati električne energije, do danas deset agregata proizvelo je 43,176 milijardi kWh. Brodska prevodnica, koja je puštena u pogon devet godina kasnije, izvršila je 36.178 prevođenja.
 
Stalna ulaganja i primena novih tehnoloških rešenja rezultirala su odličnim proizvodnim rezultatima. Ovde su posebno ponosni na prošlu godinu kada je proizvedeno 1,64 milijarde kWh. U prošlom mesecu, uz odličnu pogonsku spremnost i povoljan dotok, elektrana je ostvarila rekordnu mesečnu proizvodnju.
 
Koliko je HE „Đerdap 2“ pouzdan proizvođač električne energije govori i podatak da je u prošloj godini keoficijent pouzdanosti bio skoro stoprocentan. Koeficijent  pogonske spremnosti takođe je na visokom nivou, dok su prinudni zastoji na svega 0,05 procenata. Stalna ulaganja u zaštitu na radu zaposlenih dovela su do podatka da skoro i nema povreda na radu.
 
Narednog meseca na HE „Đerdap 2“ počinje remontna sezona. Uz redovne remonte na opremi ove godine predstoji i šestomesečni kapitalni remont brodske prevodnice i prelivne brane. Ovo su ulaganja u budućnost. Nagrada će doći vrlo brzo.
 
Fotogaleriju možete pogledati ovde.
 

Ostale vesti