Ogranak HE Đerdap

Početna>Obaveštenja>Aktuelno>Iz HE „Pirot“: Bez povreda na radu 2.000 dana

Obaveštenja

05.07.2017.

Iz HE „Pirot“: Bez povreda na radu 2.000 dana

U HE „Pirot“ zabeleženo je 2.000 dana bez ijedne povrede na radu. Ovaj rezultat ostvaren je zahvaljujući poštovanju mera bezbednosti i zaštite zaposlenih.
- Bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih je prioritet u HE „Pirot“, delu ogranka „HE Đerdap“, kao i u celoj „Elektroprivredi Srbije“. Svesni smo da radimo teške poslove i zato smo procenili rizike svakog radnog mesta da bi sprečili povrede zaposlenih. Strogo kontrolišemo upotrebu ličnih zaštitnih sredstava, a neposredni rukovodioci kontrolišu primenu mera bezbednosti kod svakog učesnika u radovima – rekao je Ljubomir Stojanović direktor HE „Pirot“.
Kao poslovi sa povećanim rizikom od povreda na radu označena su radna mesta pogonski električar, turbinovođa, mašinbravar, električar i pomoćni radnici. Zaposleni na tim pozicijama su ujedno i nosioci poslova održavanja i remonta.
 Radnik koji ne poštuje procedure zaštite na radu može biti privremeno udaljen sa posla. Dobra kultura bezbednosti pozitivno utiče na kvalitet, pouzdanost, sposobnost i produktivnost kompanije i zato je naša vizija nula povreda na radu – rekao je Stojanović.
U HE „Pirot“ su istakli da u prethodnih 27 godina rada elektrane nije bilo većih povreda zaposlenih zahvaljujući poštovanju mera zaštite na radu. 
 

Ostale vesti